Mi van velem, avagy helyzetjelentés 2021-ből... - Ambrus László - Fotóriporter, fotográfus

Mi van velem, avagy helyzetjelentés 2021-ből...

Jó ideje hogy nem töltöttem fel képet weboldalamra. Ok? Több is van. Egyrészt a koken, vagyis a tartalomkezelő amit eddig nagy örömmel használtam, megszüntetett minden supportot, és gyakorlatilag mindenestől felszívodtak.

A másik ok, hogy a korábban öt évig használt godaddy tárhelyemen idióták vették át az irányítást, és kiskirályként „baszkodták" ki a tárhelyről azokat akik nem úgy ugráltak ahogy ők fütyültek. Gyakorlatilag több évnyi (gigányi) fotót kellett a tárhelyről törölnöm miattuk. Aztán az oldalt persze átmozgattam egy új tárhelyre, de gyakorlatilag minden borult. Ezért is láttok több helyen lyukakat a fotók helyén. Lassan a teljes oldalt cserélem.

A harmadik ok pedig az, hogy egyre kevesebb a sportesemény. A pandémia totál bevágott a sportfotózásnak. (minek nem? – maszk, és vakcina biznisz). Ezzel egyidejűleg pedig a kedvem is elillant.

A fotográfiából csak egy nagyon szűk réteg él meg. Esküvői fotós pedig akkor sem leszek, ha a fejemhez fegyvert tartva kényszerítenek. Pályázatok: nem ezért csinálom. Senkinek nem fekszeme le, senkinek nem nyalom a seggét, senki borja nem vagyok.

Kiállítás. Ismerek olyanokat akiknek fingja nincs a fotográfiáról, és mégis volt már kiállítása. Nekem még nem volt. („fingom", nekem van.) Ha valaki úgy gondolja támogatna egy fotókiállítás erejéig: állok elébe. (persze, szigorúan maszkban).

Koncertfotós korszakom: lezárult.

Analógia: jelenleg pihen.

Balettfotózás: hiányzik.

Fotós könyv. Nem tudom. Szeretnék majd egy „gyönyörű atlétika” című kiadványt. Ha ebben tudsz segíteni, vagy látsz benne(m) fantáziát: jelezd.

Elismerés. Bőven elég amit tőletek kapok megrendelők. A „többiről" már lemondtam. A jövő? Nem tudom mit hoz. Egy ideje írok – azaz írott értéket is közvetítek – itt: www.szelfutta.hu. Talán még életemben megérem, hogy írásaimat, költeményeimet kiadjam. Ha pedig nem, hát nem. Gyanítom, nem a jelenkornak szólnak e gondolat produktumok. (kell az a 100 év)

Ha néha mégis képek kerülnének fel az oldalamra, azok többnyire olyan fotók lesznek majd amelyekért ügyfelek már fizettek. Tehát nem feltétlenül azok a képek amit portfóliónak szánok. Amúgysem hiszem, hogy szükségem lenne ilyesmire.

A többi fotóm rendelésre elérhetők (régiek, és persze újak). Ezeket folyamatosan postolom facebook oldalamra: https://www.facebook.com/laszlo.ambrus/ Fotóriporteri facebook oldalamon is megtalálsz: https://www.facebook.com/laszloambruscom. 

Ezen kívül a magyaratleta facebook csoporton, rolleiflex.hu oldalon, az immi iskolában (immi.hu), illetve a Rolleiflex Repair Group csoportban. 

Oktatni még mindig oktatok. Magán is. (fotográfia, lightroom, illustrator, ps, indesign, autocad, 3dsmax, és gitár). Weboldal készítéssel, programozással már nem foglalkozom. Csak a régi ügyfeleknek.

Keress, ha sport, rendezvény, portré, portfólió fotósra van szükséged. Vagy csak úgy.

  /  Permalink  /