Mi van velem, avagy helyzetjelentés 2021-ből... - Ambrus László - Fotóriporter, fotográfus

Mi van velem, avagy helyzetjelentés 2021-ből...

Jó ideje hogy nem töltöttem fel képet weboldalamra. Ok? Több is. Egyrészt a koken, vagyis a tartalomkezelő amit eddig nagy örömmel használtam, megszüntetett minden supportot, és gyakorlatilag mindenestől felszívodtak.

A másik ok, hogy a korábban öt évig használt godaddy tárhelyemen idióták vették át az irányítást, és kiskirályként baszkodták ki a tárhelyről azokat akik nem úgy ugráltak ahogy ők fütyültek. Gyakorlatilag több évnyi (gigányi) fotót kellett a tárhelyről törölnöm miattuk. Aztán az oldalt persze átmozgattam egy új tárhelyre, de gyakorlatilag minden borult. Ezért is láttok több helyen lyukakat a fotók helyén. 

A harmadik ok, hogy egyre kevesebb a sportesemény. A pandémia totál bevágott a sportfotózásnak. (minek nem? – maszk, és vakcina biznisz). Ezzel egyidejüleg pedig a kedvem is elillant. 

A fotográfiából csak egy nagyon szűk réteg él meg. Esküvői fotós pedig akkor sem leszek, ha a fejemhez fegyvert tartva kényszerítenek. Pályázatok: nem ezért csinálom. Senkinek nem fekszeme le, senkinek nem nyalom a seggét, senki borja nem vagyok. 

Kiállítás. Ismerek olyanokat akiknek fingja nincs a fotográfiáról, és mégis volt már kiállítása. Nekem még nem volt. (Fingom van.) Ha valaki úgy gondolja támogatna egy fotókiállítás erejéig: állok elébe. (szigorúan maszkban)

Koncertfotós korszakom: lezárult.

Analógia: pihen.

Balettfotózás: hiányzik.

Fotós könyv. Nem tudom. Szeretnék majd egy „gyönyörű atlétika” című kiadványt. Ha ebben tudsz segíteni, vagy látsz benne(m) fantáziát: jelezd.

Elismerés. Bőven elég amit tőletek kapok megrendelők. A „többiről" már lemondtam. A jövő? Nem tudom mit hoz. Egy ideje írok – azaz írott értéket is közvetítek – itt: www.szelfutta.hu. Talán még életemben megérem, hogy írásaimat, költeményeimet kiadjam. Ha pedig nem, hát nem. Gyanítom, nem a jelenkornak írok.

Ha néha mégis képek kerülnének fel az oldalamra, azok többnyire olyan fotók lesznek amelyekért ügyfelek már fizettek. Tehát nem feltétlenül azok a képek amit portfóliónak szánok. Nem igen hiszem, hogy szükségem lenne ilyesmire. (Törtető sem vagyok.)

A többi fotóm rendelésre elérhető (régiek, és persze újak). Ezeket folyamatosan postolom facebook oldalamra: https://www.facebook.com/laszlo.ambrus/ Fotóriporteri facebook oldalamon is megtalálsz: https://www.facebook.com/laszloambruscom. 

Ezen kívül a magyaratleta facebook csoporton, rolleiflex.hu oldalon, az immi iskolában (immi.hu), illetve a Rolleiflex Repair Group csoportban. 

Oktatni még mindig oktatok. Magán is. (fotográfia, lightroom, illustrator, ps, indesign, autocad, 3dsmax, és gitár). Weboldal készítéssel már nem foglalkozom. Csak régi ügyfeleknek.

Keress, ha sport, rendezvény, portré, portfólió fotósra van szükséged. Vagy csak úgy.

  /  Permalink  /