Győri Balett - Anna Karenina - Ambrus László - Fotóriporter, fotográfus

Győri Balett - Anna Karenina

Anna Karenina balett két felvonásban

Asszisztens Jónás Zsuzsa Harangozó-díjas Díszlet Bozóki Mara Jelmez Velich Rita Dramaturg Csepi Alexandra Koreográfus Velekei László Harangozó- és Seregi-díjas DSC_3527 „Az észt azért kapta az ember, hogy megszabadítsa magát, tehát meg kell szabadulni. Miért ne oltsa el az ember a gyertyát, amikor nincs mire néznie többet, amikor mindenre olyan utálatos nézni? De hogyan?(…) Egy tehervonat épp akkor ért oda…” (részlet a regényből)

Tolsztoj 1872-ben szemtanúja volt, amikor egy fiatal nő, féltékenységi rohamában egy tehervonat elé vetette magát. Az írót a halott, összeroncsolt nő látványa sokáig nyomasztotta. Tizenegyszer dolgozta át a művét, mire megszületett a végső változat, mely Annát az irodalom legnagyobb hősnői közé emelte.

A varázslatos Anna Karenina a társaság megbecsült tagja. Ám amikor bátyja kérésére Moszkvába utazik, összetalálkozik a fényes karrier előtt álló, fess katonatiszttel: Vronszkijjal. Ekkor még nem tudja, de ettől a pillanattól fogva élete már sohasem lesz az, ami eddig volt…